Blog

Bantaş

2022 Yılı Bandırma Kuş Cenneti Festivali

31. Düzenlenen Bandırma Kuş Cenneti festivaline Bantaş Bandırma Ambalaj Sanayi A.Ş. olarak sponsor olduk. Renkli geçen festival sonunda  Genel Müdürümüz Sayın Fatih Erdan’a desteklerimizden ötürü teşekkür plaketi sunulmuştur.

Ülkemizin en önemli doğal zenginliklerinden biri olan Bandırma Kuşcenneti, dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin ilgisini çeken eşine az rastlanır bir doğa harikasıdır.

Bandırma Kuşcenneti’nin varlığı, Kuş Gölü’nde var olan inanılmaz bir dengeye bağlıdır. Göl sularının alçalıp yükselmesi sonucu, burada yerleşen kuşlar için harika bir barınma, korunma ve beslenme ortamı oluşmaktadır.

Kentimizde hızla gelişen sanayi, çevre kirliliğine yol açarak doğal dengenin zarar görmesine neden olmuştur. Bu olumsuz gelişmeden Kuşgölü de payına düşeni fazlasıyla almıştır. Göle akan derelere bırakılan sanayi atıkları zamanla gölde bir kirlenme yaratmıştır. Bu kirlilik bölgedeki bütün doğal dengeyi bozmuştur. Varlığı büyük ölçüde bu doğal dengeye bağlı olan Kuşcenneti de bozulan denge sonucu yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır.

Bandırma Kuşcenneti ve Kuş Gölü’nün karşı karşıya kaldığı sorunları ve çözüm yollarını ortaya koymak amacıyla 1987 yılından bu yana Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali adıyla bir festival gerçekleştirilmektedir.

Festivalimiz; doğa korumacılığı temelinde Kuşcenneti’nin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek, çözümleri gündeme getirmek, Kuşcenneti’nin ve Bandırma’nın çok daha geniş kitlelere tanıtımını sağlamak, halkımızın kültür ve sosyal yaşamına canlılık katmak amacıyla gerçekleştirilmektedir.

         

Post your comment